Diensten

harmoniq is gespecialiseerd in conflictbemiddeling in de relationele sfeer. Ik kan u helpen bij onderstaande soorten conflicten:

Conflicten in de familie

Familieconflicten veroorzaken veel verdriet en verstoren de onderlinge relaties enorm. Relaties die meestal heel dierbaar zijn. De ervaring leert dat een conflict binnen de familie meestal de top van een veel dieper liggende ijsberg van problemen is. harmoniq helpt families niet alleen het conflict, maar ook de onderliggende oorzaak van het conflict op te lossen, zodat de familieleden weer tot elkaar kunnen komen

Echtscheiding

Een scheiding heeft grote impact op jezelf en op de omgeving. Emoties als verdriet en boosheid kunnen een grote rol spelen, juist in een periode waarin ook veel praktische en financiƫle zaken geregeld dienen te worden. Hoe ga je straks samen voor de kinderen zorgen? Wat betekent een scheiding voor jouw bedrijf? Hoe moet het met de verdeling van het huis?

Verdeling van een erfenis

Het overlijden van een familielid en het verdelen van de nalatenschap kan veel spanning met zich meebrengen in de familieverhoudingen. Erven hangt helaas vaak samen met verdriet. Terwijl je nog aan het rouwen bent wordt er al gesproken over de verdeling van de erfenis. Deze extra spanningen kunnen leiden tot een ruzie. harmoniq helpt families m.b.t. de verdeling van een erfenis mochten jullie er samen niet goed uitkomen waarbij het in stand houden van de familieband voorop staat.
Mocht het een zeer juridische kwestie betreffen of mocht groepsmediation nodig zijn, dan werkt harmoniq nauw samen met Erf & Recht advocatuur en mediation.

Arbeidsconflicten

Arbeidsconflicten zijn verantwoordelijk voor 25% van alle ziekmeldingen. Steeds meer werkgevers en werknemers kiezen voor mediation als effectieve manier om het conflict op te lossen.

Zakelijke conflicten

Bij een zakelijke conflict zijn er vaak meerdere belangen. Aan de ene kant wil je je zakelijke relatie niet kwijt maar aan de andere kant wil je opkomen voor de belangen van je bedrijf. Het op de spits drijven de rechter is dan vaak geen goede keuze. Om die reden zetten veel organisaties mediation in bij conflicten met hun zakenpartners. Hierbij wordt de kwestie opgelost met behoud van de zakelijke relatie.