Visie op mediation

Bij harmoniq kun je terecht voor mediation/conflictbemiddeling. Als mediatior help ik jullie tot een gezamenlijke oplossing te komen door middel van begeleiding van jullie communicatieproces.

Jouw belangen als basis

Kom je er om welke reden dan ook (zakelijk conflict, familieruzie, echtscheiding, etc) samen niet uit dan kun je natuurlijk naar de rechter gaan. Een lange procedure, hoge kosten en je lot in handen van de rechter. Mediation biedt partijen aan alternatieve manier om conflicten op te lossen
Mediation is in mijn ogen een goede manier om ruzies te beëindigen of te voorkomen. Als mediator zorg ik er voor dat een goed gesprek tot stand komt tussen de partijen. In dat gesprek spreken jullie beiden uit wat echt belangrijk is voor je en wat je werkelijk bezig houdt. Het zijn niet de formele standpunten die centraal staan maar juist de belangen van beide partijen.

Veilige omgeving

Het uitgangspunt hierbij is dat partijen vrijwillig proberen samen tot een oplossing van het conflict te komen. Als mediator creëer ik een veilige omgeving waarin partijen zich open durven stellen en vertellen wat er nu daadwerkelijk in ze omgaat. In welke waardes ben je geraakt? Wat heeft je nu echt pijn gedaan in dit conflict?

Duurzame oplossing

Groot voordeel is dat door herstel van de communicatie je weer toekomstgericht kunt denken en handelen waarbij je zelf de controle houdt over het conflict. Mediation zorgt hiermee voor een duurzame oplossing.

Professionaliteit: MfN register mediator

Mediation is een vak en om je zo goed mogelijk te kunnen helpen is het van belang goed geschoold te zijn en de kennis te hebben om partijen in hun communicatieproces te begeleiden. Ik ben een geregistreerd mediator bij het Mediatersfederatie Nederland. Het MfN is de onafhankelijke kwaliteitskoepel voor mediation in Nederland. Het MfN biedt een duidelijke standaard naar de markt.
In mijn rol als mediator zal ik mij onpartijdig opstellen en zal ik zonder oordeel helpen bij het naar boven krijgen van jullie belangen. Uiteraard is er hierbij ruimte voor emoties.