Visie op coaching

Bij harmoniq kun je terecht voor individuele coaching. In een aantal één-op-ééngesprekken krijg je precies dat duwtje in de rug dat je weer een stap verder brengt in je ontwikkelingsproces – of dat nu privé of op je werk is. Coaching versterkt je persoonlijke ontwikkeling en verbetert je communicatieve vaardigheden waardoor je meer kunt bereiken.

Jouw levensverhaal als basis

Je levensverhaal (biografie) is voor mij de basis. Door de dingen die je meemaakt in je leven word je gevormd. Je leert patronen aan die op dat moment goed voor je zijn en je helpen. Je doet de dingen nu eenmaal op deze manier, het is eigenlijk een soort vanzelfsprekenheid geworden. Deze vanzelfsprekendheid kan in een aantal gevallen effectief zijn, in andere gevallen beperkend.

Patronen & overtuigingen

Het ontdekken van je patronen, de thema’s in je leven en je daarvan bewustworden is een eerste belangrijke stap en vaak het begin van de sleutel tot het bereiken van je gestelde (leer) doelen. Ben je in staat om dit te onderschrijven en om samen met mij te onderzoeken hoe het ook anders zou kunnen? Reflecteren op huidig gedrag en experimenteren met nieuw gedrag wisselen elkaar af. Doe je het al anders en zo ja hoe dan, welke capaciteiten zet je in en wat brengt het je. Als je het nog niet anders doet is een belangrijke vraag waarom niet en wat houd je tegen.

Mijn verhaal

In mijn ogen is het te makkelijk om te zeggen: “zo ben ik nu eenmaal”. Als ontwikkelde patronen je niet meer helpen en sommige overtuigingen zelfs beperkend voor je zijn, is het namelijk altijd mogelijk om hier aan te werken. Ook als zijn ze ontstaan door zaken waar je geen enkele grip op hebt gehad. Je hebt altijd de keuze hoe je er mee omgaat. Je persoonlijk ontwikkelen zal je veel brengen. Daar ben ik van overtuigd. Deze overtuiging komt voort uit het leertraject dat ik de afgelopen jaren zelf heb doorgemaakt. Na dat ik vastliep heb ik hulp gezocht bij een coach en ben ik de opleiding NLP (Neuro Liguistisch Programmeren) practitioner en Master gaan volgen. Hierdoor heb ik mijn familie dynamieken en patronen ontdekt en ben ik in staat geweest om mijn beperkende overtuigingen naar versterkende overtuigingen. Het kunnen veranderen en dit zelf ervaren is voor mij de driver om ook anderen hierbij te willen helpen. Op deze wijze kun je meer in harmonie leven met jezelf en weer zijn wie je daadwerkelijk bent zonder aangeleerde patronen en overtuigingen die je beperken. Je leert weer optimaal gebruik te maken van de capaciteiten die je in je hebt en zult inzien dat je verleden je gemaakt heeft tot wie je bent met ook al je positieve eigenschappen en kernmerken.
Ik gebruik bij mijn coaching instrumenten en technieken uit NLP.